Video!

Jag har äntligen fått tag i nya mikrofoner till min kamera, så nu tänkte jag ge det en ärlig chans att faktiskt ladda upp ett par stycken videos i veckan. Funkar det bra, och tycker jag det är kul så kanske det blir mer. Vi får se! 
 
Just den här videon blev halvdan och ganska intetsägande då jag är hemma idag och är krasslig, men det blev i alla fall något! Det ska bli bättre! Så hädanefter blir det kanske 75% text och 25% film. Sounds good, eh? 
 
 

Dålig dag

Dagen hittills har varit dålig. 
1. Jag blev väckt av vår hyresvärd som kom och våldgästade lägenheten. 
2. Det känns som jag håller på att bli sjuk. Mår inge vidare. 
3. När jag skulle koka mina ägg så fanns det inget vatten. Skövde kommun tyckte det var en bra idé att stänga av det.
 
Jag funderar på vad jag ska fylla dagen med. Jag hittade min borttappade mikrofon till kameran häromdagen, så jag håller på med en ny liten kortfilm. Jag har förstått att de brukar vara uppskattade. Det är alltid skoj! 
 
Törstig är jag också, men finns det något att dricka? Nej! Jag funderar på att gå till kiosken på hörnet och köpa mig något gott. 
Jag riktigt känner hur det här inlägget riktigt stinker negativitet. Så blir det när en kille känner sig dålig, det vet alla! Ska nog gå och köpa mig något att dricka och sedan parkera i soffan. Så får det bli! 
 

Mattias tycker till!

Idag handlar det om det stora, mäktiga landet i väst - USA. Nu har de börjat sälja skottsäkra ryggsäckar för små barn. Allt för att barnen ska ha en bättre chans till överlevnad vid skolskjutningar, för fler skolskjutningar kommer. 
 
Första tanken som verkar slå folk, inklusive mig själv är att det här är helt sjukt. Ska man behöva ha skottsäkra ryggsäckar i skolan för att bättra på sina chanser vid en eventuell massaker? Ja, tydligen. Jag förstår inte varför folk blir upprörda över det här. Det är väl en jättebra grej? Visst, man borde göra något åt vapenhandeln i USA, bla bla bla. Förstår inte folk att det förmodligen kvittar om man stryper vapentillgångarna? Människorna som vill gå in på en skola och göra processen kort med folk - ja de kommer göra det ändå, med eller utan vapenlagar. Alltså är väl alla saker som kan hjälpa de stackars barnen jättebra? 
 
I artikeln är det en person som säger att det är samma sak som att ha på sig flytväst på en båt. Samma sak här, vid en första kik känns uttalandet nästan vidrigt. Vid en andra kik, och lite eftertanke, har personen faktiskt rätt. Det är samma sak. Tragiskt, men sant. 
 

Olivia litar på mig

"Jag låter dig köpa tvättmedel själv. Tänk att jag låter dig till och med koka mina ägg! Förstår du vilken tillit jag har till dig?!" 
 

Det ni! Det är inte alla som har sådana privilegier! Få koka sambons ägg - det är stort! 

Vinst!

Jag sa ju det! Nu, mina vänner. Sparka in dörren hos chefen och säg upp er på en gång! Pappa Mattias tar med er till Karibien i December. Paraplydrinkar i långa banor och turkost vatten. Det låter va? 
 
 

Spelhajen

På senare dagar (läs: senaste året) har jag fått upp ögonen för att tippa på diverse fotbollsmatcher. Allra helst satsar jag pengar på Premier League eller Champions League, det är den fotbollen jag tycker är roligast. Någon hockeymatch här och där har det också hunnit bli. 
 
Trevligt tänker ni! Jo, om det inte hade varit för att jag är så sjujäkla dålig på't! Nu spelar inte jag om några jättesummor, men visst hade det varit kul att vinna åtminstone någon gång! 
För två veckor sedan var jag och Robin oerhört nära. Jag stod upp och var hur nervös som helst. Malaga ledde över Dortmund, och Galatasaray höll på att tvåla dit Real Madrid med två måls mariginal. De båda högoddsarna som på förhand inte skulle ha en chans, som vi hade spelat på, ledde och skulle göra oss rika - trodde vi. Det är klart att de där förbannade tyskarna på något vänster lyckas blåsa in två mål de sista tre minuterna. Och där stod vi, med hakorna i golvet. Bestulna på vår (läs: min) största tippvinst hittills. 
 
Idag ska det bli ändring tänkte jag! Jag ska lägga ett så bra tipp att det inte går att misslyckas! Imorgon är det jag som bjuder med mina nära till karibien! 
 
Min spelhistorik... 

Föda barn

"Folk säger att föda barn är det värsta som finns, och det slipper du! Därför tycker jag att du gott kan diska lite extra!"

- Fru Carlsson.


Kvällspass

Eftersom jag var ute och körde på mina inlines både i söndags och i måndags, hade jag igår tänkt att ha en träningsfri dag. Bara sitta och njuta av när Manchester United säkrade ligatiteln, i lugn och ro.
 
Matchen i fråga avgjordes på 35 minuter. Robin Van Persie gjorde ett så äkta hattrick man bara kan göra, och tryckte ner villaspelarna såpass rejält i skorna att hela laget fick nageltrång.
I halvlek gick jag och satte mig vid datorn, men kände att "här kan jag inte sitta hela kvällen, jag måste göra någonting". Jag hade även ätit en djup tallrik med farligt god glass, och eftersom det var måndag var det inte helt okej. Tanken på att "göra mig av med" glassen tändes. 
 
Klockan 22:15 gav jag mig ut på Skövdes cykelbanor med stavar och grillor. Det gick inte riktigt lika snabbt som det "brukar", ganska förståeligt kanske, då det på vissa ställen var ganska dålig sikt. 1,3 mil avverkades hur som helst och jag kom hem nöjd och belåten. 
Det var riktigt härligt att vara ute såpass sent. Inga människor i vägen, inga bilar eller andra hinder. Det var bara att köra! 
 
Idag blir det styrkepass. Jag har inte riktigt bestämt mig för vilken muskelgrupp som ska få arbeta, men det lutar åt rygg/biceps eller bröst/triceps. 
 

Helgen som varit

Det har varit dåligt med uppdateringar i helgen. Jag har spenderat mina dagar på min arbetsplats inne på Elins Esplanad. Tyvärr händer det inte jättemycket där som är värt att skriva om här och som ni andra kan finna intressant. Därför har det varit lite skralt. Hur som helst! Jo, en intressant grej! Det bjöds på go'fika idag. Singoalla-kex, jordgubbar och grädde. Inga fel där inte! 
 
I helgen har två premiärer ägt rum: Shorts ute bland folk, samt inlines. Jag har på två dagar åkt tre mil på mina räserskor. Det är en oerhört skön träningsform som sliter väldigt lite på kroppen. Fort går det också!
När jag kom hem från rundan igår var dörren låst - kul. Olivia hade gått och handlat, och min nyckel hade hon tagit med sig. Det blev till att ta fram några av de bästa svordomarna jag sitter inne på, för att sedan sätta sig, svettig och dan och helt enkelt vänta på att damen behagade att komma hem. 
 
Jag har kostslarvat någon otroligt i helgen faktiskt. Nu är det snart måndag igen, och då blir det skärpning igen. Inte sabba det här med dålig mat nu, Mattias. 
 
Go'fika!
 
 
 

Fredagsträning

Mötte min kära far på gymmet idag, och han fick minsann bekänna färg! Tung benpress var bland annat på kalendern. Det får bli resorb och saltvatten för åldermannen innan han somnar.

Lyckades dra/sträcka något i vaden när jag sprang också. Inte bra! Nu blir det ingen löpning på cirkus en månad, för säkerhets skull. 

Hade gärna tagit lite kort inne på gymmet, jag vet att det blir lite tjatigt med bara en massa bilder runtomkring, men jag tycker det är pinsamt att springa omkring där inne som en annan naturfotograf i träningskläder. På gymmet tränar man, inte fotar. 

 


Lövblåsare

Detta löv/grusblåseri! Jag blir vansinnig! Igår började de blåsa grus och grejer klockan 06:00. Har gruset på trottoaren legat där i flera månader tåls det nog ligga där i ett par timmar till! 
Jag vet att det inte är personen med anti-sömnmaskinens fel, det är självklart kommunens. Jag skulle säga "Inget blåsande innan 09:00!"
Mamma, du har ju inflytande på kommunen. Kan inte du informera högre makter om att det är sjukligt irriterande?
Nu, i skrivandets stund drog han igång igen. Borde gå ut och stoppa en pinne i motorn på'n!
 
 
 

Nu ska det åkas tåg!

En vecka av sommaren är spikad. Jag, Robin och Hampus ska iväg och utforska tre städer under en veckas tid. Det kommer bli hur gött som helst! 
 
Ett par av alla tåg

23 år ung!

Idag fyller jag år! Hipp hipp hurra för mig! 
 
När jag vaknade imorse och zombiegick ut mot köket kom Olivia rusande med händerna i vädret och skrek:

"Nej nej och åter nej! Du går in i sovrummet igen, ögona böj! Så, ta av dig kläderna och gå och lägg dig igen. Hejdå!"
 
Tydligen var inte hennes överraskning riktigt klar. 15 minuter senare kom hon in i sovrummet med sin bästa stämma och sjöng "Ja må han leva". Då var det grönt ljus. 
Inne i köket hade hon dukat upp värsta bästa hotellfrukosten. Jag vart mäkta imponerad! Gott var det också! Jag orkade inte ens chokladbollen, den har jag sparat tills nu ikväll. 
 
Jag fick för övrigt akuttkoka spaghetti idag för att ha något att äta på jobbet. Hade bermudatriangeln varit en cirkel inbillar jag mig att det hade sett ut såhär. Högst intressant! 
 
 

Stackars alla sista minutare

Som jag misstänkte. Sidan där man söker till högskolan ligger nere, överbelastad. Att folk aldrig lär sig att man ska söka några dagar innan sista anmälningsdagen. Å andra sidan - att "antagning.se" inte lär sig att trycket på sidan den sista dagen blir enormt, och att de kanske borde skaffa nya servrar eller liknande. 
Jag lider med dem som kanske inte hinner skicka in överhuvudtaget. 
 

Dagens träningslåt

Bra träningspass idag med Erik och Simon. Dagens träninglåt serveras av Limp Bizkit. Bra tryck i den! Hög volym är nästan ett måste. 
  

Hobby

En av mina få hobbys är att spela gitarr. Det visste ni inte! Idag är en riktig gitarrdag.
Själv hemma, mat i magen, träningen gjord och på bra humör. Då åker gamle guran ner från väggen och låter sig rivas på. För den som vill trycka örat mot dörren så kan jag avslöja att jag idag bjuder på låtar från "Jimmy eat world" och "Imagine dragons".



Frestelser

Här kommer man hem, efter ett härlig stund på gymmet, nöjd som sällan förr - och vad möts man av? Frestelser. Frestelser överallt! Det började redan i trapphuset. Jag kände något. Jag kände en välbekant lukt. En lukt som slår alla andra lukter. Det luktade ta mig tusan nybakade bullar! 
Det måste vara den mest igenkännbara av alla lukter. Jag skulle kunna lukta mig till en färsk kanelbulle inne hos centralledningen på det lokala rengöringsverket! 
 
Jag slog upp dörren till lägenheten och det var som att gå in i en vägg! Bullar i långa banor och en ännu starkare doft. Jag var i bullhimmlen. 
Det var frestelse nummer 1. 
När jag sedan avancerar mot vardagsrummet ser jag att chipsen och chilinötterna står kvar sedan igår. Frestelse nummer 2. Okej, nu var det dags att visa karaktär. Efter ett bra träningspass ska det inte hävas en massa chips och annat skräp! 
 
Idag var jag som en frestelsevägg! Stod emot allt som kastades emot mig. Tyvärr lär jag säkert unna mig en bulle och ett glas mjölk så fort jag ätit upp maten min. Men så är det!
 

 
 

Vatten till frukost

Det är bland det äckligaste jag vet - vatten till frukosten. Juice ska det vara! Idag var dock juicen slut, och vad gör man då? Jo, som igår! Man tager vad man haver helt enkelt. Jag måste ju skölja ner maten med någonting.



Man tager vad man haver

Idag hade jag, Hampus och Robin tänkt att ha en tvättäkta grabbkväll med öl, pizza och hockey. Någon (Robin), hade dock glömt att svänga förbi systembolaget. Vad gör man då? Jo, man tager vad man haver. Medan jag och Hampus packade in våra öl i kylen, ja då ryckte Robin upp sin packning - en flaska champagne. Champagne! 
 
- Man tager vad man haver!
 
Robin är inte dum han. Trots att han tyckte det smakade peck, drack han upp det. Här vaskas inget!
Mat på Wallermans vart det också. Gott!
 
Inte alla som poppar champagne kl 18:30!
 

Vilodag

Tar mig en välförtjänt vilodag idag. Blev oerhört övertygad om att det är rätt sak att göra när jag tittade ut genom fönstret. Stannar helst inne idag, fram till 15, då jag börjar dagens dagsverke.




Ordningen återställd

Torsdagar innebär innebandy klockan 15:45. Idag var/är jag ledig, så jag tänkte "Vad ska jag göra ända fram till klockan 15:45?" Eftersom jag låg lite efter ledaren i stadiumtabellen i antal brända kalorier, började tankarna på ett dubbelpass svischa förbi. Och som jag sagt så många gånger, när jag börjar tänka på något som är inom rimlighetens gränser, ja då är det svårt att vifta bort det och välja det lättare alternativet. 
 
Styrketräningen tog strax över en timme. Efter gymmet begav jag mig direkt ner till helenahallen för 1h 20 minuter innebandy. Dötrött och nästan 2000 poäng/kalorier fattigare ska jag nu, nöjd och go, ta en riktigt varm dusch. Mat ska man ju ha också. Tyvärr har den lotten fallit på mig idag. Det kan gå precis hur som helst. 
 

 
Team Surprise = Stadium nere i city. Vi ligger efter med tre placeringar, men det är bara att jobba hårdare!
 

Bakslag

Vilket nederlag! Jag tittade på det screenshot jag tog av min löprunda igår. Något måste blivit fel i mätningen. Det står att jag hade en topphastighet på 1:21min/kilometer. En tjockis har större chans i luciapokalen än att jag springer en kilometer på 1:21. Även om det nu bara skulle varit just en "topphastighet", alltså att jag inte håller farten mer än i några sekunder, så är det i princip omöjligt. 
 
Jag får ge mig ut nästa vecka och försöka igen helt enkelt. Milen på 50 minuter får helt enkelt vänta.
 
 
 

Throwback thursday!

Torsdag igen! 
Idag kastar vi oss tillbaka till en av de många resorna jag och mina kompanjoner gjort till vår sommarstuga i Åmål. Just den här gången är året 2009 och sen höst/tidig vinter. Vi försöker ta oss upp dit lite då och då. Det är något speciellt med det hela. Där uppe finns ingen stress, inga måsten eller någonting egentligen. Mitt i skogen ligger det, den gemytliga tillvaron. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 

Pers!

Hade ju tänkt att ha vilodag idag. Unnar jag mig själv en vilodag halkar jag efter i tabellen, så jag tänkte bege mig ut på en promenad istället.
Promenaden blev till en löprunda. Löprundan blev till en mil, och med det ett personligt rekord. Jag blir så glad när jag märker att jag faktiskt har mer än en växel att lägga i. Inte bara start och stopp.



Dumheter

Igår på gymmet när jag frustade och stånkade som värst/bäst, hörde jag två ungdomar, två blåbär, säga till varandra att "Asså, man får ju inte upp pulsen av bara styrketräning". 
Det är vid sånna tillfällen jag skulle vilja ta ett snack med de här discogymmarna som går omkring i sina strumpor, mjukisbyxor och färgat linne.
Hur vore det ifall ni lade lika mycket tid på själva träningen som ni gör på att skaka er proteinshake, som ni förmodligen inte ens vet varför ni dricker. 
 

Träningslista för den behövande

Musik är A och O för att träningen ska bli bra, det vet vi alla. Jag själv, som jag sa häromdagen, vägrar träna utan musik. Har jag glömt hörlurarna hemma, eller om mobilen dör under passet - ja då vänder jag på klacken och går hem. 
Tyvärr blir ju ens träningslåtar tjatiga efter ett tag. Iofs är det ett bra tecken... 
Hur som helst. Jag satt och upptaderade min lista nu när det slog mig: någon av er kanske har nytta av min fantastiska musiksmak! Jag länkar listan här nere så får ni hålla till godo. 
 
Alltid när jag har frågat folk vad de lyssnar på när de tränar så är det två genrer som poppar upp: House och rap. You gotta be kiddin' me. Vad hände med rock?! I min lista finns kanske en eller två låtar i genrerna house/rap. Resten är ren rock! 
Både Olivia och min lillasyster kör min lista när de tränar. Det värmer i mitt musikhjärta.
 
Klicka HÄR för att komma till listan.
 
 
 
 

Dagens träning och gröna försök

Idag var första gången på två veckor det kändes lite småtungt att gå till gymmet. Alla som tränar vet dock att det går över så fort man kommit dit och lastat på de första vikterna. Då är det bara borra ner huvudet, odla fram hornen och köra! 
I söndags körde jag igenom ryggen, igår benen och idag bröst och triceps. Funderar faktiskt på att ta en vilodag från styrketräning imorgon, men för att inte gå miste om viktiga poäng får det bli promenad eller liknande.

Jag går en kamp mot en tjej som jobbar nere i stan. Amanda heter hon, och vi slåss om förstaplatsen när det gäller Skövdes båda stadiumbutiker. Efter dagens träning skuttade jag upp i ledning. Det värsta är att hon förmodligen inte aktiverat sig för dagen än, och när hon väl gjort det lär hon gå om mig igen. 
 
För er som missat det så är alla stadiumanställda med i en tävling där det kort och gott går ut på att bränna så många kalorier som möjligt. Tävlingen startade den 1 april och håller på till mitten av juni. 
 
Olivia har läst i diverse bloggar och sett lite här och var att folk dricker "gröna smoothies". Det här tåget skulle hon givetvis med på. Jag bara stod som ett frågetecken när hon imorse tryckte ner den ena grönsaken efter den andra i vår philipsmixer. Löv, avocado och ingefära liksom. Hur gott låter det? Jag kan tala om att det var ungefär lika gott som det låter. Hon lär inte försöka sig på sånna dumheter igen. Bra försök dock!
 
 
 
 

Skog i maten

När Olivia inte har tillräckligt med ingredienser till maten, ja då går hon ut och ställer sig under en ek och hoppas på det bästa. Igår vart det oerhört lyckat.
Hon skakade eken som besatt i otaliga minuter innan den gav med sig. När den väl gav vika stod hon där, hoppandes av förtjusning och försökte pricka löven i stekpannan. Det var lite som att skåda ett litet barn springa runt och försöka fånga snöflingor med tungan. Nu var det istället Olivia med en stekpanna. Måste säga att hon lyckades rätt bra! 
 
Vad kommer härnäst? Bark på smörgåsen?
 
 
 
 

Paket!

Jag älskar att ha paket att hämta ut. Det är som en liten julafton varje gång. Den här gången var det en lite för tidig födelsedagspresent från Olivia.
Jag måste säga att jag älskar färgen! Den är mer åt limehållet än vad bilden visar. Iphonekameran har även den sina svagheter.



Sjusovaren

Det var ingen dålig natt med sömn, det må jag säga. Jag somnade iofs relativt sent - 02:00 ca. Jag riktigt kände när jag vaknade att klockan var mycket, men vad gör det? 
Jag hade lovat Olivia, som inte fått sova ordentligt på några nätter på grund av hennes jobb, att stänga av min mobil så att inget ljud skulle kunna komma från den, och i och med det väcka henne. Hon har också, som jag, ledig dag idag. Skönt för'na!
 
Dagen idag ser ut lite som dagen igår. Inget direkt planerat så, förutom en visit på actic. Just nu tänker jag mest på mat. Jag sitter här aphungrig, men vill inte börja skramla med kastruller och annat bös. Snäll som jag är sitter jag och väntar på att hon vaknar. Eller så gör jag världens hoppattack på henne! Fast, då blir det inge bra. Det vet jag av egen erfarenhet. Bara tråkigheter. 
 
Förresten! När jag nu bloggar flitigt, 2-3 inlägg om dagen. Ja då börjar det bli knixigt att få till bilder till varje inlägg. Speciellt svårt är morgoninlägget. Vad ska man ta kort på liksom? Jag själv tycker att en blogg utan bilder är trist som november. Idag bjuder jag på en lite små-creepy Mattias. Nyvaken sådan. Min näsa ser för övrigt ut som en potatis.
 

Det nya modet

Härligt att Arla har hoppat på tränings- och fitnesståget. Det tåget som de allra flesta har biljett till för tillfället. I alla fall känns det så. Jag höjer dock på ögonbrynen för hur de har klätt den stackars atleten på paketet.
Han ser ut som en korsning av en fransman, en svensk folkdräkt och skärgårdsdoktorn. Ser varmt ut.
De kunde satt på honom shorts och en t-shirt, men ne-e! Här ska det bunkras på med så mycket kläder det bara går.
 
Man undrar hur tankarna har gått uppe på designkontoret. "Jo, men basker är ju oerhört inne i vår. Det tar vi!"
 
 
 

Jag tränar inte utan musik!

Innan gymmet förut drabbades jag av en smärre katastrof. Jag konstaterade att mina hörlurar var trasiga. Jag älskar mina lurar och förbränner inte en kalori utan dem. Det här är/var mitt tredje par "Koss porta pro". Alla tre har nu gått sönder på samma satt - glapp i sladden. Man tycker, och tror ju, att efter tre par lurar av samma sort, att jag borde byta och köpa några andra - icke! 
Förra gången jag köpte nya sparade jag kvittot med hopp om att jag kunde få ut ett par nya ifall dessa också gick sönder. Det visade sig vara ett genidrag. Så istället för att åka till gymmet och börja i planerad tid, fick det bli destination elgiganten istället. 
 
Elgiganten fixade biffen. Och med nya, högkvalitativa lurar seglade jag skeppet mot gymmet.
Det blev som jag tänkt; först styrketräning i 75 minuter och sen löpning i 35. Lysande!  Nu klättrar jag i stadiumtabellen. 
 

 
 

Mors!

Söndag alltså. Du sköna söndag. Jag började dagen med att vakna ganska tidigt, redan vid 09:00. Istället för att då göra som jag brukar - somna om, så passade jag på att nostalgitrippa lite tillbaka till 2003 med filmen "Kopps". Kan vara en av de roligaste filmerna som svensk filmindustri producerat. Torkel Pettersson som "Benny the cop" är helt fantastisk. Min favoritsekvens(er) är när han hoppdyker alldeles för tidigt vid ett par tillfällen, te.x när kiosken ska sprängas. Jag skrattar varje gång! 
 
Trots gårdagens HSP-fiasko känner jag mig vid ganska gott mod. Jag går omkring och tror att det är måndag när det i själva verket inte är dags för veckans värsta dag förens imorgon. Den känslan är inte helt dum! Jag har inget direkt planerat idag. Inga måsten eller förpliktelser. Eller ja, jag har lovat att laga mat. Något som jag har förträngt lite... 
Jag ska köra ett rejält träningspass om någon timme med både styrketräning och löpning. Tanken är att lyfta vikter i ungefär 60 minuter för att sedan följa upp det med löpning i 30. En kille från Stadium i stan gick om mig i poäng igår, så jag måste ta tillbaka den ledningen. Här går inte att ligga på latsidan. Den där tävlingen kanske inte är så dum trots allt. 
 
 
GODMORGON!

 

Grym hund

Går det ens att träna en hund till sånt här? Hur börjar man, hur går man tillväga? Häftigt är det i alla fall. 
 
 

Födelsedagskalas och ett högskoleprov

Jaha, då var det överstökat, högskoleprovet. Det gick inte riktigt enligt planen. Det kändes helt okej under tiden jag satt där och prickade i mina 200 frågor, men med facit i hand kan jag konstatera att det var en oerhört falsk trygghet jag vaggade in mig själv i. Eller, "trygghet" är egentligen en överdrift av värsta sort! Den dagen jag känner mig trygg på ett thögskoleprov, ja då ska jag äta upp min vänstra sko. 
Sedan tidigare har jag 0,85 som bästa resultat. Det är inget superscore, men ändå helt okej. Genomsnittet ligger på 0,7 ungefär, så jag får väl vara någorlunda nöjd med det. 0,7 var för övrigt det min poäng landade på den här gången. 
 
Efteråt fick jag lite smådåligt samvete över att jag inte varit ute och tränat eller samlat några poäng till "Stadium business battle", så jag frågade Olivia om vi inte skulle kombinera lite nytta med nöje i form av en promenad som kulminerade i ett besök på den lokala gottebutiken. En påse godis och ett sargat självförtroende senare sitter jag här nu och väntar på att ugnen ska göra sitt med potatisen. Det vankas mat!
 
Igår var jag förresten på födelsedagskalas! Jag drack inget med tanke på att jag skulle upp och prestera idag. Frågan är om jag inte gjort bättre ifrån mig med en promille alkohol i kroppen eller två(?). 
Skåda här nedan; Skövde skyline samt Robin. 
 
 
Robin "Smartypants" Wessman tror att alla tycker det är skitkul att åka hiss.
 
 
 

 

Bra flow

Jag är inne i ett bra träningsflow nu där jag blandar olika träningsformer. Det är så jag har fått lära mig att man uppnår bästa resultat. Nu när jag även sköter kosten någorlunda okej ska det nog bli bättring för både kropp och själ. Jag har bara "skött mig" i lite mer än två veckor än sålänge, men jag tycker mig redan ana lite resultat. Håll utkik efter nästa utvecklingsbild! Såhär har min vecka sett ut hittills:
 
Måndag: Löpning 1 mil.
Tisdag: Styrketräning, rygg. 
Onsdag: Styrketräning, ben. 
Torsdag: Innebandy.
Fredag: Styrketräning, bröst + triceps. 
 
Imorgon blir det dock vila, i alla fall för 95% av kroppen. Den stora, rosa degklumpen uppe i knoppen ska få jobba desto hårdare - det nalkas högskoleprov. Är det någon som spontant känner att "Jo, men jag skulle kunna tänka mig att hålla en tumme, eller kanske till och med båda två", så gör gärna det.
 
 
 
 
 

Mattias tycker till!

 
Dagens tilltyck ägnas åt Norges skolsystem. 
Säga vad man vill om Justin Bieber, men att han är världens mest populära artist - ja det råder det inget tvivel om. Vart han än visar sig uppstår kaos hos de unga tonårstjejerna, och det tror jag det! Han är duktig på vad han gör och ser väldigt bra ut - en helt klart vinnande kombination.
Den svenska jantelagen säger väl att jag borde tycka illa om honom, just på grund av de två anledningar jag precis nämnde. Jag struntar dock i den lagen. Killen är bra på vad han gör, end of story!
 
När Justin nu kommer till Norge för att uppträda, krockar konserten med de nationella proven. Uppskattningsvis 500 elever från skolan berörs av det här. 500 hungriga tjejer ska iväg och se Justin Bieber uppträda, och det krockar alltså med skolans viktigaste prov. Vad gör rektorn? Jo, han lyckas flytta provet. Allt för att ungdomarna ska kunna gå på Biebers konsert i lugn och ro, utan att behöva oroa sig för att missa något viktigt i skolan. Rektorn säger att "Vi beslutade att flytta provet istället för att göra det till en principsak". 
 
Sånt här blir jag så glad över! Oerhört storsint av Blindheimskolans rektor. Varför krångla till saker, sätta sig på tvären och vara trångsynt och butter, just för att det är just det som kanske förväntas av rektorer? Går det att lösa, varför inte göra det?
Jag hoppas att fler människor som sitter i någon form av maktposition tar efter Roars exempel. Exemplariskt! Jag slår vad om att han tjänade ihop en sjuhelsikes många pluspoäng hos både elever och föräldrar. 
 
 

Throwback thursday!

Idag blickar jag tillbaka på mopedåldern. Vilken tid! 
15-årsåldern. Moped. Those were the days!
Jag kickade igång vidundret och rev iväg på de 50 hästkrafterna till skolan varje morgon.
Vi moppekillar hade en speciell gemenskap. Det var något speciellt när man alltid gick ut på rasterna, ställde sig vid mopederna och diskuterade vilken av de uppradade tonårshojjarna som såg fräschast ut för dagen. Någon kanske försökte imponera lite på någon genom att göra någon fräsig burn out. Det kanske rentav var en och annan nykomling. Då skulle den synas från fram- till bakhjul. Det var en fin tid. 
 

 
 

Vårstilig

Igår fick jag leverans från, i mitt tycka, sveriges bästa skobutik: Grandshoes.se. Har du stora fötter och svårt att få tag i skor i vanliga affärer - ta kontakt med dem.
Jag har varit i behov av ett par nya vår/sommarskor länge. Eller ja, länge och länge, det har väl inte varit vår så länge. I alla fall, och för att sticka ut lite ur mängden så föll lotten på ett par vita, höga converse. Eftersom jag har i-lägg i mina pjux, kommer jag så högt upp att jag nästan trampar ur dem. Med en hög variant så slipper jag detta. Kalas! 
Får kanske börja med en ny kategori; "Mattias stylar!"
 
 
 
 

Godmorgon!

Dagen börjar med en dundertrött Mattias och ett avsnitt "vänner".
För övrigt börjar jag bli lite småless på min yoghurt + müsli-kombination. Har ni hört något så förvrängt?

 


Torkarbladsdjungeln

Biltema är bra på många sätt. Det är billigt, det är.. Ja, det är billigt. Vi kan lämna det där.  Priset man får betala utöver de slantarna som produkterna faktiskt kostar, är att man får leta reda på allt själv - utan support från personalen. Visst, man kan springa omkring med ljus och lykta och leta efter någon med röd tröja, men det brukar vara lönlöst.
 
Det hänger en pärm på ställningen där alla torkarblad ligger. Jag kan börja med att konstatera att det finns ungefär ett hundratal miljoner olika torkarblad.
I den där torkarbladsbibeln får man slå upp vilken bil man har, och vilken årsmodell det är. Sedan tar man pekfingret, för ut det ut i diagramet, och har man då tur - ja då landar man på rätt ruta. Det finns inte bara en sorts blad till varje bil heller, nej nej. Det är "clear vision", "standard", och något mer kraffs. Jag riktigt känner hur hjärncell efter hjärncell bränns ihjäl - och där står jag, hjälplös och vilsen. Vilsen i lågprisdjungeln.
 
Till slut lyckas jag hitta rätt blad. Jag har gjort det här förr, och vet att det är inte något jag gör i en handvändning. "Man" kanske gör det, men inte jag. Jag ringde min trogne vapendragare Robin för support. Meningslöst. Vi gick båda bet. Imorgon blir det till att nyttja en av livets ständigt bestående livlinor - ring en pappa. Han fixar biffen!
 
 
 
 


 
 
 

Äggkrasch

Besvikelsen är alltid lika stor när man går fram till kastrullen för att inspektera sina ägg, och man ser att ett av dem föll för trycket.
Man undrar ju varför det ena spricker medan det andra är helt intakt. En av livets stora frågor det där!



Stadium Businessbattle kan ta sig!

Nej, det är inte en våg av avundsjuka som jag spolar iväg här nu. Det är mer en en uppgivenhet, en besvikelse över att folk inte har något bättre för sig än att gå ut på en promenad som tar tre timmar. Visst, det kanske är lite som så att jag avskyr att förlora i något som jag anser mig själv vara, i alla fall hyfsat, bra i. Jag är hyfsat bra på att träna, men de här förbannade iron-mansen, som jag och mina kollegor tävlar emot, de verkar inte göra annat på dagarna. 
 
Igår hade en kille gett sig ut och cyklat i nästan sju timmar för att följa upp det med inte ett, inte två, inte tre, utan fyra träningspass idag. FYRA! Där blev det helt plötsligt ett stort skämt. Inte ens världseliten inom vilken idrott som helst tränar så mycket.
Jag har inte intresset av att träna mot folk som väljer att gå upp klockan 06 på morgonen för att åka tre mil längdskidor. Jag trodde jag tävlade mot vanliga homo sapiens. Men nixpix! Man blir ju så trött och less. Här hade jag laddat och kände mig mer tänd än på länge, och så ställs man mot övermänniskor. Tråkigt. 
 
Min vän och kollega Erik, han delar min uppfattning, så vi beslutade oss för att ha en intern tävling. Det känns mer "på kartan". Game on! 
 
Vinnaren bjuds på pizza!
 
 
VS
 
 
 

Man tager vad man haver

Min besvikelse när jag öppnade kylen och såg att det inte fanns någon gurka kvar - obeskrivlig.
Då vaknade den uppfinnelserika Mattias till! Det fanns några gurkbitar kvar i salladen från igår. Det var bara att börja gräva!



1 mil

Efter en hel dag med diverse förpliktelser, konfirmationsbesök bland annat, ja då passade jag på att kicka igång Stadium Business Battle för egen del med 1 mils löpning.
Jag blir arg och frustrerad på att det finns de som riktigt idiotkör! En kille har cyklat i närmare sex timmar idag... Liksom, kom igen. Hur normalt är det? Jag får trösta mig med att han kan omöjligt hålla den farten genom hela tävlingen. Jag samlade i alla fall ihop 1100 poäng till mig och mitt lag. Nu, efter första dagen har jag placerat mig på en stabil 49:e plats. Bättre ska det bli! 
 
Jag får en känsla av att jag kommer bli totalt uppslukad av den här tävlingen. Jag får akta mig så att jag inte kör slut på mig. Jag är faktiskt inte bäst tränad i Sverige. Imorgon jobbar jag till 19:00, och hade det varit en tisdag utan ett aktivt battle hade jag inte brytt mig om att träna - men inte imorgon! Det blir en sen vända till gymmet.
 

Vad är det här? Vadå DRUVJUICE?! Jag trodde att halva grejen var att det ska vara just rött vin. Nästa gång kommer det väl serveras påskmust.
 
 
 
 

Konfirmation

Nu piper jag iväg till guds hus! Min yngsta kusin ska konfirmeras. Jösses vad de växer upp fort, de små.

Samtidigt som Dan Corneliusson igår fick packa väskorna och lämna grekland och mästarnas mästare, ja då passade jag på att bli mästare i slipsknytning. Olivia spanade in Bernt Johanssons välsvarvade torso, medan jag nötte slipsknutar framför youtube. Jag tycker att det gav resultat och blev rätt så bra!
 
Mina finaste pjux till detta, ja då kan mormor inte klaga sen. Jag är faktiskt bedårande!
 
Slipsen är kanske ett par cm för kort, men jag kunde inte få den längre med den här knuten...

 
 
 
 

RSS 2.0