Rewind

För sisådär 3 månader sedan bildade jag och mina kära vänner ett band. Ett band som först hade ordentlig hjärnbry när det kom till bandnamn, för ett namn måste man ha.
Vi diskuterade fram och tillbaka men kom bara fram till riktiga skitnamn. För att rota fram ett vettigt namn tog vi fasta på att vi för tillfället enbart spelar covers. Vi spelar alltså upp låtar som redan har spelats ett antal gånger. Det hela blev till en riktig tankeställare, relativt långsökt faktiskt men inte så att det hela blir fullkomligt ologiskt. Har man hört en låt en gång och vill lyssna på den igen, vad gör man då? Jo man spolar tillbaka! Smack, namnet Rewind kom upp och försatte samtliga medlemmar i extas!

Vad skulle Rewind spela för musik då? Allihopa var överens om att vi inte skulle följa strömmen och spela vad vi kallar det, så kallad brölmusik. Nej, vi ville sikta in oss på den lite äldre generationen. Att komma ut som 20-åring på morbrors 45-årsfest och bränna av den ena 60-, 70, och 80talshiten efter den andra till gästernas jubel verkar vara bland det roligaste man kan göra.
Låtar som "Proud Mary", "Johnny B goode", "Old time rock and roll" och "Great balls of fire" kom upp på tapeten och började med en brinnande inlevelse övas in. Vi märkte tidigt att det var den här musiken vi skulle hålla oss till. Musik som folk kan sjunga och gunga med till!
Nu, ungefär 3 månader senare står vi precis utanför studions portar. Vi har också skaffat en egen myspace där våra låtar kommer dyka upp inom kort. http://www.myspace.com/rewindsweden



Håll ögonen öppna för Rewind!


Snipp snapp snut

Jahapp, det var det. Då var kulmen av veckor och åter veckor av förberedelser nådd och över. Julafton är slut och jag sitter och sippar på min sjuttioelfte julmust för dagen. "Julmust - drycken som alltid smakar bra". Jag borde bli en sån där som skriver slogans som leverne. Jag skulle kunna försörja hela Skövde Kommun på mina intäkter. Lyssna bara på den här, jag kom på den förut: "Julklappar - en inslagen önskning".

Nog om det. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om julen egentligen. En sak är iallafall säker; den är överskattad. Jag ser på min kära mor runt 12.15 och konstaterar att hon sliter och är stressad ändå ut i örsnibbarna. Jag frågar snällt om det är något jag kan hjälpa till med men det är det ju inte. Jag får lite dåligt samvete över att alla sliter som djur och så är allt över på en bråkdels sekund.
Tradition? Javisst, men man kanske kan dra ner lite på ansträngningarna. Ta den där förbannade frestelsen som exempel, den som ska envisas att ta plats på julbordet vart eviga år! Mamma hade stått och slaskat ihop en hel janson.
Hur många åt av den? En eller två. Inte ens en sjättedel av den åts upp. Då kan man fråga sig om det verkligen är värt att göra den. De kanske tänker som Gustav Svensson "Åt och åt, den ska stå där!". Det spelar liksom ingen roll om någon äter eller inte, den bara ska stå där. End of the story liksom.

Jag får iallafall önska alla en god fortsättning. Nu ställer vi in siktet mot nyår!


Tro fan att jag fick klä hela granen själv iår!


Han har en och annan poäng.


Gävlebocken

Att gävlebocken förra året klarade sig undan de som vill se den brinna tyckte personerna i fråga tydligen inte det minsta om. Nu har den brunnit igen, för jag vet inte vilken gång i ordningen. Själv tycker jag det är väldigt komiskt att den inte får stå ifred ett enda år utan att bli påtuttad. Det är ingen liten julebock vi pratar om heller!
Nu hade jäklarna till och med hackat sig in på övervakningskamerorna som spanade på bocken med örn-öga och lyckats sätta dem ur spel för att sedan tända på bocká!

Aftonbladet startade en omröstning där frågan löd "Är det rätt att bränna ner bocken?" Bara att ställa en sån fråga tycker jag rent ut sagt är skitroligt.
Jag kan föreställa mig hur gävleborna känner sig som får sin älskling nedbränd varje år. Framförallt de som lägger ned tid och kraft på att sätta upp halmköret! Jag vet bara hur jag skulle reagerat om någon skulle eldat ner gamle Einar här på mitt rum. Jag skulle gått berserk på varenda bock där ute i landet i hopp om att hämnas honom!


Jag antar att det är lika bra att börja köpa tändvätska te nästa år?



Huvudpersonen!


Bocken Einar. Han är ytbehandlad med eldfrånstötande medel, så tänk inte ens tanken!

Snö och dess utbud

Är det här på riktigt? Snön fullkomligt vräker ner! Snö som vräker ner och sedan stannar på marken utan att smälta bort är ytterst ovanligt här i världsmetropolen Skövde. Dock för snön inte enbart gott med sig. Häromdagen när jag och min gode vän Joakim som nu har hittat hem från Uppsala, var och sladdade lite på billingehovsparkeringen fick jag äran att sköta ratten. Klumpig som jag är lyckas jag att stå på näsan. Jag skämdes, reste mig upp, borstade av mig snön kvickare än kvickt och bad Jocke att ge fan i att garva. Jocke gav inte fan i att garva.
Jag tog ut min fasansfulla hämnd på honom genom att sladda över brunnslock med bilen.
Ständigt hörde jag jocke vråla "Akta brunnslocket för helvete!", från passagerarsätet. Jag låtsades inte höra. Jag kände mig som rallykalle och kände mig snäppet häftigare en vanligt.
Jag kom på mig själv efter ett par minuter med att göra rallyljud med munnen. Sånna där man gjorde när man var liten och man låg på golvet och sladdade upp svarta gummispår på mammas och pappas nylagda parkettgolv ni vet.

Jag undrar vad min gode vän i passagerarsätet tänkte..


Det vita guldet fortsätter att smöras ut på marken!

Thumbs up and down

Då var det dags för ett kärt återseende; Thumbs up and down! Också kallat "Veckans lista".
Jag har dock ett problem. Jag vill gärna kalla det här momentet för just "veckans lista". Men för att kunna göra det så ska jag gärna knepa ihop en sån här en gång per vecka. Det vet jag själv att jag inte gör. Men vi kan säga att den heter så ändå, för då kan man läsa ut det såhär: Ve-ckans li-sta!
På samma sätt som de säger "Bin-go Lo-tto" ska man läsa ut "Veckans lista". För ultimat nöje läser man inte, ni småtrallar det för er själva. Är ni med? Det blir mycket roligare då, på hedersord.
Here we go!



1. Slask
Aldrig förr har slasket varit så ute som det är nu. Vem vill ha slask och mörker när Sverige kan prestera så mycket bättre om det bara vill? Slask för verkligen inget som helst vettigt med sig! Vad kan man egentligen göra för roligt med slask? De sakerna är ytterst lätträknade.

2. Cykla
Att cykla på vintern är tre saker: Kallt, halt och livsfarligt. Man sadlar upp på sin cyclepro vid 8.30-snåret på måndagsmorgonen och känner hur man bara vill sjunka genom jorden, lämna cykeln där och klättra upp igen för att ta den varma och kanske lite för bekväma bilen. Halvvägs framme drabbas man av den där värmen som kommer smygandes när man cyklar lite för fort för sin egen kroppstemperaturs bästa. Man börjar bli lite småfuktig och allt känns bara för jävligt.

3. Äventyrsbadet
Sveriges bästa äventyrsbad - pyttsan! Jag har aldrig varit med om maken till överhajp. Det har skrivts om i olika blaskor, det har varit intervjuer på tv och man har hört recensioner från så kallade badexperter. Allt har pekat på att badet skulle vara hur häftigt som helst, något det inte riktigt levde upp till i mina ögon. Visst, det var snyggt inrett och hela den biten men badmässigt så var det inget att ha. Speciellt inte när det kostar 120:- att gå in..


1. Vinter
Sverige visar upp sig från sin bästa sida och skänker oss lite ljus i detta trista höstmörker som vi alltför länge har levt i. Att gå ut och känna hur det riktigt sticker i ansiktet och snön som knarrar under skosulorna, det är bara skidorna under armen som saknas. Det gör allting väldigt mycket roligare och trevligare. Vem vill inte ha en skimrande vit jul istället för en grå, blåsig och regnig? Mer svensk vinter åt folket!

2. Julafton

Jag känner att den här listan blev väldigt årstidsbaserad, men det skiter jag i. Jag har inte varit så mycket för julafton de senaste åren, men det här året känns det lite som förr. Man sitter och känner hur det kryper i kroppen samtidigt som man suktar efter den där perfekta julklappen. Man lyssnar på musik och äter skumtomtar och känner sig ganska tillfreds med sig själv i största allmänhet.

3. www.julradio.se

Även fast jag inte är något jättefan av julradio.se så måste jag ändå ge dem cred. Det är yngre, mestadels killar, som sitter och sänder julradio iprincip dygnet runt för inga pengar alls. Känner man att det rycker lite i jultarmen så surfar man bara in på deras hemsida och lyssnar av sig lite. Mycket trevligt! Det är bara önska dem lycka till och hoppas på att de kommer tillbaka nästa år.

Oförståeligt namnbyte

Igår var det fest och som vanligt när man har tömt några flaskor så kommer man på och börjar fundera på de mest konstiga saker. Likaså igår.

Jag och mina tre kompanjoner var på väg ut till Hentorp där festen höll till. Tanken slår mig plötsligt "Varför i hela friden bytte VIM namn till JIF?" Ni vet diskmedlet "VIM". Jag rådfrågade mina vänner i baksätet men de var inte till någon som helst nytta. Även på festen letade jag efter ett vettigt svar, men förgäves.

Jag förstår det inte. När men heter ett så obetydligt namn på tre bokstäver som i Svenssons huvud inte betyder något speciellt byta till ett nytt obetydligt namn! Vad är vitsen liksom? Låter "JIF" lite mer hippt? JIF kanske hänger i de diskmaskiner som är aningen coolare än vad "VIM" gör. Vad  vet jag. Det är sånt jag funderar på när jag har lite tid över.




Jag måste avsluta med att säga att jag uppskattar verkligen de varma ord jag får ang. bloggen. Både här i kommentarsfältet och i verkligheten. Det är något ni gärna får fortsätta med. Utan dem hade jag inte skrivit en rad :)

Regler i duschen

Jag var och tränade igår, allt flöt på precis som vanligt - fram tills det var dags att duscha.
Under tiden jag tar av mig träningskläderna så hör jag att det står två personer inne i duschen. "Crap", tänkte jag. Det innebär att jag måste stå bredvid en av dem. Det må låta fjantigt men duscharna uppe på nautilus sitter så nära varandra att de praktiskt taget sitter ihop. Man skulle lika gärna kunna ha ett duschmunstycka av den lite större kalibern i mitten av taket så fick alla trängas där bland allt lödder och skum. Myspys.

I alla fall. Jag tog klivet in i duschen, och vad möts jag av? En äldre herre som står och tvålar in skinkorna samt själva "bullseye". Han gör detta med rörelser som inte är av denna värld. Han höll skinkorna i ett järngrepp som skulle göra självaste iron-man grön av avundsjuka! Under den tid som detta järngrepp dominerade herrens rosiga skinkor böjde han sig ett par grader frammåt så att han riktigt skulle "komma åt".

Självklart ska man vara noga med hygien och hela den biten men det får väl ändå finnas gränser!?
Känner du igen dig vid beteendet - sluta genast upp med den äckliga verksamhet du sysslar med!


Den här ska jag låta trycka på klinkers och sedan kakla om duscharna..

Klippning, home edition

"Woops", "Vad har jag gjort här?", "Okej, det här blev inte jättebra", "Nu har du ett jack där på sidan, bara så du vet", "Jag vet inte riktigt vad jag har gjort. Det känns som saxen fick eget liv"

Jag älskar det lugn Olivia inbringar när hon sätter saxjäkeln i kaluffsen på mig. Välbehövligt, visst. Avslappnande, not so much. Min käresta frågade till exempel innan hon började hårmassakern hur långt hon skulle klippa. Jag sa att 1½ cm borde bli bra. Efter några minuter kläcker hon att "Nu är du väldigt korthårig, bara så du vet.." "Du skulle ju bara ta 1½cm?!" "Jag vet men jag brukar ha väldigt svårt att avgöra hur mycket det är".

Jag tittade skeptiskt på henne och drog en djup och eländig suck.

Skämmes tamefan!

Jag kan inte beskriva i ord hur besviken jag är över mig själv och mitt usla bloggande. Trots att folk skriver till mig och visar uppskattning så förmår jag mig inte att fatta tangenterna och snickra ihop ett inlägg eller två.
Nu får det faktiskt bli ändring!

Julen närmar sig med stormsteg och jag känner mig faktiskt ganska positiv. Julen brukar annars vara ganska seg i mitt tycke. En dag som man redan innan den börjat vet hur den kommer att se ut. Ungefär lika spännande som ett munsår på sommaren. Man går upp, mamma ropar att man ska släppa datorn och komma med en hjälpande hand till all mat, pappa yrar runt och försöker hålla ordning på alla hönsen i hagen samtidigt som julskinkan bränns i ungnen likt en albinounge i sahara. Men i år, i år känner jag att det kommer bli ändring. Innanför väggarna på detta hus blåser nämligen förändringens friska vind.

God Jul på er!

Olivia "gästbloggar" ;)

Hihi, som den datanörd jag är har jag haxxat mig in på min älsklings blogg. Har suttit och läst massa bloggar ikväll och insett att det är populärt (att "gästblogga", dock gör ju inte jag det eftersom mattias inte har en aning om det här).

När jag ändå är här kan jag bara berätta för alla vilken underbar, perfekt, omtänksam, världens sötaste och gulligaste pojkvän han är! Och hur synd jag tycker om alla er andra som inte får vara tillsammans med honom, alla borde få prova egentligen bara för att se!

När man talar om trollen, nu ringde han precis och sa att han var påväg att möta mig för att vi ska bege oss hem till honom för att sova = jag har väldigt bråttom!

Puss hjärtat! <3


RSS 2.0